Земеделието е във фокуса на европейския Дигитален ден 9 април 2019

Европейската комисия ще проведе на 9 април третото издание на Деня на цифровите технологии в ЕС (Digital Day) с фокус върху три сектора: селското стопанство, ролята на жените в дигитализацията и опазването и популяризацията на културното наследство. 
 
„Дигиталният ден ще даде възможност на ЕС и заинтересованите държави членки да обединят ресурси за ускоряване на цифровото развитие в ключови области, които могат да донесат осезаеми ползи за нашите икономики и общества“, коментираха от Комисията. 
 
Конференцията ще се състои в Брюксел. Участието на място е само с покани, но пленарните заседания ще се излъчват в интернет.
 
Организаторите припомнят, че през последните две години Денят на цифровите технологии даде начало на важни инициативи за сътрудничество в областта на суперкомпютрите, цифровата индустрия, автоматизираното шофиране, блокчейн и други.
 
По време на тазгодишното издание ще се състоят дискусии с представители на високо политическо равнище от правителствата на страните членки. Предстои и провеждане на министерска среща за обсъждане на някои етични въпроси, свързани с използването на изкуствения интелект. 

Източник: Фермер.БГ