Първият в страната обучителен център за устойчиво земеделие ще отвори врати в търговищкото село Надарево

Обучителен център и производствена база за младежко участие и устойчиво земеделие ще бъде разкрит напролет в търговищкото село Надарево.

Целта е да се насърчи ученето на младите хора в областта на земеделието, да им се помага да придобият знания и умения, с които да продължат образованието си, да си намерят работа или да стартират собствен бизнес, уточни за Радио Шумен Апостол Апостолов от неправителствената организация „Ботаника лайф“, която изгражда обучителния център.

"Надявам се след някой друг месец да ще можем да издаваме и сертификати и един ден тези деца да станат производители на качествена продукция или да участват в земеделския сектор по някакъв начин" - каза още Апостол Апостолов.

Обучителният център в търговищкото село Надарево ще бъде първият в страната център за устойчиво земеделие. Той ще е насочен приоритетно към млади хора, които не учат, не работят и не посещават други форми на професионално образование. Вече функционира опитно поле за практически занятия и биоградина за производство на плодове и зеленчуци, където се провеждат безплатни занимания с деца, творчески работилници и открити уроци от различните училища.

Източник: БНР