Съфинансирано от Европейския съюз. Изразените мнения и становища обаче са само на автора (авторите) и не отразяват непременно мнението и становището на Европейския съюз. Нито Европейският съюз, нито предоставящият орган носят отговорност за тях.

Поредица „Нова зелена революция или обичаен агробизнес?“

Част 3: Изводи на изследването

Използваният в изследването подход за описание на проблемите в прехода на нидерландската хранително-вкусова система ясно очертава групите въпроси, по които заинтересованите страни имат сходни или различни виждания и идентифицира нововъзникващи обединения по определени въпроси. Това е полезна първа стъпка за разработване на политики за преход и може да се използва за картографиране на мисиите в селскостопанските иновационни системи.

Част 2: Очаквана динамика на прехода

Източник: Нова зелена революция или обичаен агробизнес? Проблеми на съгласуването и усложнения в прехода на агрохранителните системи Автори: Нико Войтиня, Джери ван Дийк, Маржолейн Деркс, Петер Гроот Коеркамп и Марко Хекерт

Част 1: Зелени агрохранителни системи и преходът на нидерландското селско стопанство

Бъдещето на агрохранителните системи, които светът днес използва, трябва спешно да бъде преосмислено. Негативното им въздействие върху почвите, водата, въздуха и функционалното биоразнообразие заплашва да прекрачи безопасните граници и да застраши бъдещия им производствен потенциал.