КИВИ РЕКОЛТА

Семейно стопанство – Петрич е малка семейна ферма, която осъзнато отглежда киви от 5 години.
Споделям  осъзнато, защото нашето семейство  имаме 5 дка киви от 1994г, но преди това аз и сестра ми само помагахме на родителите си.
След като те починаха ние бяхме изправени  пред  трудни решения- дали да продължим или да се откажем. Решихме да продължим, въпреки,че и двете имаме други професии и отговорности.
Не съжаляваме, но е съчетание от трудности, предизвикателства и  невероятно  задоволство.

Петрич

Социално отговорна ферма, Добро управление, Въвеждане на иновации, Отглеждане на нови сортове/ видове/ растения

Иновациите при нас се изразяват   по-скоро в  отношението  към  природата, сезонността на  храната  и   новите продукти.  Нашите насаждения не се торят с химикали, не  използваме препарати. Подрязваме ръчно кивито, на ръка поливаме, прибираме реколтата  на  ръка и съхраняваме  плода  киви на естествени температури, а не в хладилни камери. Желанието ни е да съхраним  максимално естествено плодовете. Клиентите  веднага  усещат разликата във вкуса на плода и през  зимните месеци  са  истински доволни да купуват   Българско киви.
За по-модерна ферма  бихме променили  само  поливането –  бихме искали да си направим  капково напояване, защото е по-щадящо за растенията и не се хаби вода. Трудността  е от опазването на тези инвестиции  от набезите на определен етнос.

Отговорността  към обществото за нас е  „Храната  да не бъде отрова, а да носи здраве“. Защото ние отглеждаме плод, който полезен,  чист и не насилваме  насажденията ни за максимална реколта.
Добро управление  (планиране) :Нашите планове са  да припомним ,  че храната  на трапезата  ни трябва да бъде съобразена с традициите на българите и с  4-те сезона на майката природа. За България  кивито е зимен плод и  е важно точно през зимните месеци то  да присъства в нашият хранителен режим.  Клиентите ни още през летните месеци  ни питат –как е реколтата, има ли плод?

Нови продукти : Всъщност преработените продукти с киви са най-приятната и забавна част. Идват ни вдъхновения и искаме да разчупим традицията.

Предлагаме – сладко от киви , 2 вида шоколад   с киви/ бял и черен/, плодов чай  с киви, шипка и ябълка, сушено киви, прекрасна ракия от киви, ликьор от киви, това лято ще опитаме и плодово вино с киви .

За нас като  дами,   най-голямо  удовлетворение   изпитваме от козметичната линия – натурални сапуни за тяло: KIWI SOAP- естествени,  натурални  сапуни с аромат от природата. Без  консерванти, без пенители. Изработени ръчно с натурални масла и естествени аромати. Те са истинска наслада – 8 аромата ,  аромат на индрише, на лавандула, мента, портокал, канела, лимонена трева, иланг-иланг, розмарин.

Интернет сайт:

http://www.kiwibg.com