храна

Комисията публикува проучване за оценка на разликите в състава на хранителните продукти в ЕС

Комисията публикува резултатите от общоевропейска кампания за тестване на хранителни продукти, които показват, че някои продукти се продават под еднаква или сходна марка, но имат различен състав.

Комисията предлага да се увеличи прозрачността при ценообразуването

След като забрани нелоялните търговски практики и подобри сътрудничеството между производителите, днес Комисията представя третия елемент за постигане на по-лоялни практики при веригата за доставки на храни чрез въвеждането на по-голяма прозрачност при обявяването на цените по протежение на цялата верига. 

Създадоха първата интерактивна географска карта на 12-те винено-кулинарни дестинации в България

12 –те винено-кулинарни дестинации са дигитализирани и достъпни на сайта на Министерството на туризма. Те са разработени по проект „Сподели България“, който се реализира съвместно от Министерството на туризма и Министерството на земеделието, храните и горите.