Co-funded by the European Union.
Views and opinions expressed are however those of the author(s) only and do not necessarily reflect those of the European Union. Neither the European Union nor the granting authority can be held responsible for them.
pic

За първи път сладолед с българско вино

За пръв път в България се произвежда сладолед по италианска технология с различни вина, произведени в Института по лозарство и винарство - Плевен. Сладоледите са произведени от производител на италиански сладоледи с марка GELATO MAGNIFICO - Ловеч. Вината са от сортове на ИЛВ - Плевенска роса и Рубин, както и ; Врачански мискет и Гъмза. Интересен факт е, че сладоледите не съдържат мляко и имат алкохолно съдържание около 4%.

Можете да ги опитате на Фестивала Time for Wine - Плевен 2024 на 20 август – 1 септември. 

Снимка: Pickpik
 

Source:
Институт по лозарство и винарство