Съфинансирано от Европейския съюз. Изразените мнения и становища обаче са само на автора (авторите) и не отразяват непременно мнението и становището на Европейския съюз. Нито Европейският съюз, нито предоставящият орган носят отговорност за тях.

ФАО

Подобряването на продуктивността е от ключово значение за намаляване употребата на антибиотици при добитъка, сочи проучване

Ново проучване, ръководено от Организацията по прехрана и земеделие на ООН (ФАО) и изследователски партньори, подчертава, че подобряването на продуктивността на добитъка е от ключово значение за постигане на значително намаляване на световната употреба на антибиотици, съобщава ФАО.

16 октомври – Световен ден на прехраната

На 16 октомври се отбелязва Световният ден на прехраната. На този ден през 1979 г. по инициатива на ФАО – Организацията на храната и земеделието към ООН, за първи път официално е обявено, че една от най-важните задачи е изкореняването на глада по света и създаването на условия за устойчиво земеделие, което би могло да изхрани населението в световен мащаб. Целта е да се предизвика по-голямо разбиране от световната общественост на проблемите с прехраната и с общи усилия страните да се борят с глада, лошото хранене и бедността.