Съфинансирано от Европейския съюз. Изразените мнения и становища обаче са само на автора (авторите) и не отразяват непременно мнението и становището на Европейския съюз. Нито Европейският съюз, нито предоставящият орган носят отговорност за тях.

сирене

Музей на сиренето отвори врати в Париж

В Париж има изобилие от всякакви музеи и центрове на изкуството, но колкото и да е странно, във френската столица все още нямаше музей, посветен на един от най-типичните продукти в страната - сиренето.

Пиер Фрисон, който се премества в Париж преди 15 години и ръководи школа за производство на сирене, е решил да открие Musée du Fromage, за да покаже традиционните процеси на производство на емблематичния за Франция млечен продукт.

„Българско бяло саламурено сирене“ е вторият регистриран млечен продукт със защитено наименование за произход

„Българско бяло саламурено сирене“ е признато от Европейската комисия за Защитено наименование за произход, съобщава пресслужбата на МЗХ. Това стана с публикуването на Регламент за изпълнение (ЕС) 2023/1571 на Комисията за вписване на наименование в регистъра на защитените наименования за произход и защитените географски указания („Българско бяло саламурено сирене/Bulgarsko byalo salamureno sirene“ (ЗНП)) в Официалния вестник на ЕС, брой L 192 от 31.07.2023 г.